Retete Culinare

Salata tabbouleh (de patrunjel)

O salata recomandata pentru cei care adora verdeturile este cea ”Tabbouleh” sau pe romaneste salata de patrunjel.

Ingrediente: 200 g de patrunjel, 100 g de bulgur fin, 4 crengute de menta, 3 linguri de ulei de masline, 2 – 3 rosii, 1 legatura de ceapa verde, zeama de la o lamaie si sare.

Reteta salatei tabbouleh sau a salatei orientale de patrunjel este ideala pentru o zi calduroasa de vara, dar si pentru o cina usoara. Avand in vedere faptul ca, contine doar ingrediente tipic romaneste care le gasesti peste tot este si foarte usor de preparat. Un singur ingredient ce ar fi mai greu de gasit este bulgurul. Aceste ingredient contine mai multe tipuri de grau macinat ceva mai mare, insa daca nu gasiti bulgur la voi in oras puteti utilizat cuscusul fara nici un fel de probleme.

Tot ce trebuie sa faceti pentru a pregati salata tabbouleh este sa amestecati toate ingredinetele intru-un bol de sticla ceva mai incapator si sa le lasati aproximativ 4 – 5 minute. Pentru dressing aveti nevoie de putina zeama de la o lamaie si ulei extravirgin de masline. Odata ce ati adugat si ultimele ingrediente, salata este gata si pregatita de degustat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *