Retete Culinare

Cum se prepara Prajitura Tosca ? Afla Acum ! Click Aici

Prajitura Tosca preparata in casa este una dintre cele mai delicioase prajituri din cate am cunoscut.

Ingrediente pentru blat: 150 g de zahar, 100 g de faina, 70 g de mac, 4 oua, 1 lingura de extract de vanilie si putina sare.

Ingrediente pentru crema: 500 ml de lapte, 200 g de unt, 100 g de zahar, 70 g de amidon, 4 galbenusuri si 1 lingura de extract de vanilie.

Ingrediente pentru stratul de biscuiti: 200 ml de cafea indulcita, 100 g de biscuiti, 200 g de ciocolata amaruie si 150 ml de smantana pentru frisca.

In mare parte prajitura Tosca este formata dintr-un blat de pandispan cu mac, o crema de vanilie, un strat de biscuiti si o galzura absolut delicioasa de ciocolata. Pentru stratul de biscuiti puteti sa folositi niste biscuiti simpli cu unt pe care ii inmuiati in cafea fara cofeina. De asemenea, pot sa fie inmuiati si in sirop din apa cu zahar si esenta de vanilie. Cicolata trebuie sa fie amaruie sau chiar simpla, insa compozitia o sa fie prea dulce si putina smantana pentru frisca.

Dupa ce ati asezat prajitura Tosca intr-o tava trebuie sa stea cel putin 6 ore la frigider sau intr-un loc rece, astfel incat sa se intareasca crema de vanilie. Puteti sa o si decorati cu fulgi de ciocolata, diferite fructe sau chiar nuca macinata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *